Cafés


Moersleutel

()


Er waren eens vier broers uit Nederland die net klaar waren met hun technische studie en wilden bewijzen dat ze in alles beter waren dan hun vader. Maar vooral bij het brouwen van bieren. Pa daagde ze uit om hun bewering te bewijzen en liet ze het proberen in de kleine brouwerij die hij bezat.

De jongens gingen verder en brouwden hun eerste bier dat, zoals wij Nederlanders het noemen, ‘slootwater’ was, of afval op zijn zachtst gezegd. Gelukkig waren papa en zijn vrienden niet de slechtste winnaars. Nadat ze waren gestopt met lachen om de vier jongelui, gingen ze allemaal terug naar de brouwerij en bleven ze bieren brouwen tot ze steeds beter werden.

Na enige tijd geoefend te hebben met het brouwen van bieren en experimenteren met allerlei verschillende smaken en toevoegingen, besloten de broers dat het tijd was om de Nederlandse biermarkt te laten zien hoe je écht lekkere bieren brouwt. Het eerste brouwsel dat ze in de schappen van bierwinkels plaatsten, was een Imperial Stout. Maar niet zomaar een gewone imperiale stout. Nee, dat zou te makkelijk zijn. Het was de allereerste Barrel Blend (een blend van de Stouts ‘Motor Oil’ en ‘Je Moer’) die goed werd ontvangen door bierliefhebbers.

Een succesvolle start, maar de broers zagen ruimte voor verbetering. Ze gingen terug naar het originele recept en optimaliseerden het om het bier nog lekkerder te maken. Het is iets dat ze zouden blijven doen voor alle bieren die ze uitbrachten. De eerste versie is meestal geweldig, maar de tweede, derde of vierde zijn nog beter. Wat, als je ooit een van de eerste batches hebt geproefd, best verbazingwekkend is om voor elkaar te krijgen. Maar de jongens lijken het keer op keer te kunnen. Nu, enkele jaren later, worden Moersleutel-bieren gezien als een van de beste ter wereld en zelfs absoluut de beste van Nederland.

Dat maakt hen niet zomaar brouwers, maar echte Beer Engineers


Afbeelding uitgelicht cafe

 

Adres
Telefoon

E-mail

Website

 

Openingstijden

 

Bieren

Tapbieren

Flesbieren