Cafés


Brouwerij Avereest

()


Brouwerij Avereest uit Dedemsvaart (Ov.) ligt in het historisch veengebied tussen Zwolle en de Duitse grens. Tegen de provinciale grens van Overijssel en Drenthe. Tussen de koperen ketels proef en beleef je de oorsprong van de streek. Het is Brouwerij Avereest die na honderd jaar de rijke geschiedenis van het ambachtelijk brouwen in het vroegere Reestdal weer laat herleven. In 1818 was het bierbrouwer Roelof Veeningen die de veenarbeiders voorzag van hun geliefde drank. De regio moest het lange tijd zonder doen, maar een eeuw later zet de geschiedenis zich voort.
Maar liefst 16 verschillende soorten bieren maakt men. De bieren worden ambachtelijk gebrouwen. De meesterbrouwer, Hans Noorman, brouwt het bier vol met passie. Zijn bieren zijn puur en smaakvol.
Avereest is een zelfstandige brouwerij met eigen ketels. Het karakter van het platteland zie je terug in de namen van de bieren en in de huisstijl. De boerenzakdoek, blauwe tegeltjes en de Hollandse molen zijn typische items van de brouwerij.

Afbeelding uitgelicht cafe

 

Adres
Telefoon

E-mail

Website

 

Openingstijden

 

Bieren

Tapbieren

Flesbieren