Cafés


Hommeles

()


Brouwerij Hommeles werd opgericht door Jan Ausems, Jos Eberson en Kees Volkers. Zij ontmoetten elkaar op een brouwcursus en wilden hun kennis inzetten om die speciaalbier cultuur in de regio Utrecht te verrijken. De Stichting Houtens Brouw Collectief werd in het leven geroepen om door middel van brouw-demonstraties en een Utrechts Bierbrouwersfestival speciaalbieren een groter platform te geven.

Voor de bieren die in naam van de stichting werden gebrouwen werd gezocht naar lokale ingrediënten. Het aller eerste bier werd zo een honingbier, Goede Raat, gebrouwen met honing van de Houtense imkers Two Bee. Omdat de vraag naar de lokale bieren steeg en er steeds meer ideeën opborrelden voor heerlijke recepten, werd Brouwerij Hommeles opgericht. Zo konden de bieren worden aangeboden aan restaurants, tapperijen, slijterijen en winkels in de omgeving.

Nu, meer dan 10 jaar later, brouwen we nog steeds speciaalbieren met lokale ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan onze tripel ‘Gluiperd’ met peer, vlierbessen en appel uit de gaarden van de Kromme Rijn streek. Of ons vershopbier wat jaarlijks gebrouwen wordt met hop uit onze eigen hoptuin. We blijven ook onze krachten bundelen met lokale producenten. Zo maken we een bokbierworst met Buitengewone Varkens, kazen met Oudwijker Kaas, Bokkepruik likeur met Distilleerderij de Pronckheer uit Cothen en werken we samen met Locals Utrecht, Local2Local en Lokaal Voedsel Utrecht.


Afbeelding uitgelicht cafe

 

Adres
Telefoon

E-mail

Website

 

Openingstijden

 

Bieren

Tapbieren

Flesbieren