Over ons

Welkom op de Website van de Alliantie van Biertapperijen. We liggen met onze tapperijen verspreid over het hele land, maar zijn verenigd op deze pagina. Je staat aan het begin van een nieuwe zoektocht door Nederland. Je bezoekt de beste en mooiste biertapperijen die ons land rijk is.

Graag verwijzen we naar elkaar omdat we allemaal hetzelfde kloppende bierhart hebben. We hopen dezelfde bierliefde en -cultuur bij u over te brengen. Toch blijft ons motto : Een bezoek aan onze site en de daaraan gelinkte websites ontdekt u dat bier niets minder is dan cultuur en absoluut genot.

Veel plezier op uw bierreis door Nederland. U zult er geen spijt van hebben.

Brouwerij
van de maand


Lokaal, biologisch en gebrouwen in het meest duurzame brouwhuis van Europa.

Vrijheid proef je! Dit geloof geeft als sinds 1825 ziel en smaak aan onze bieren. Al acht generaties lang zijn wij ‘De Vrije Brouwer’, een onafhankelijk familiebedrijf dat haar eigen keuzes maakt. Keuzes over het bier dat wordt gebrouwen, smaken, bierstijlen, lokaliteit en samenwerkingen. Maar ook keuzes over verantwoord ondernemen, en over onze verbondenheid met mensen, natuur en de gemeenschap. Als enige kiezen wij voor eigen hop, gerst en water uit de regio. Een bewuste keuze, omdat we geloven in de kracht van onze regio. Een vrije keuze, omdat we onafhankelijk en vrij zijn om te doen wat goed voelt.