Cafés


Sabayon van Orval met chocolade mousse

()


Sabayon van Orval met chocolade mousse.

De ingrediënten van dit dessert als eerste.

Sabayon van Orval

1 eetlepel suiker

1 eetlepel eigeel gepasteuriseerd

2 eetlepels Orval

Chocomousse

50 gr chocolade druppels

200 ml room

13 gr suiker

1 eiwit

1 puntje vers, fijn gehakte rozemarijn

De chocolade druppels smelt je al roerend in een kom au bain marie. Klop de room met suiker lobbig op. Klop het eiwit ook op en mix deze twee mengsels. Daarna voeg je de gesmolten chocolade toe. Deze spatel je rustig door de slagroom, zodat de mix luchtig blijft. Op het laatst schep je de een klein puntje rozemarijn mee.

Nu kan de mousse in de koeling om mooi op te stijven.

De sabayon maak je vlak voordat je het dessert serveert.

Meng de suiker, eigeel en Orval en meng dit goed. Daarna klop je dit mengsel au bain marie op.

Net zolang totdat de sabayon schuimig is. Het schuimig mengsel bindt bij 65 graden, dan haal je de schaal direct uit de bain-marie en klop het mengsel nog even door.

Serveer de sabayon in een verwarmd glas met daarnaast de chocolade mousse. Met een lekker glas Orval ernaast natuurlijk.

 

 


Afbeelding uitgelicht cafe

 

Adres




Telefoon

E-mail

Website

 

Openingstijden

 

Bieren

Tapbieren

Flesbieren