Nieuws


26 juni 2023

Pelle’s wint Misset Horeca Terras Top 100

ABT CAFÉ Pelle’s Deurningen wint Misset Horeca terras top 100!!!
Onze collega uit Deurningen heeft de Terras top 100 van Misset Horeca gewonnen.
De weg die Pelle’s in Deurningen heeft afgelegd, spreekt tot de verbeelding. Jaren geleden kwam de zaak bescheiden de Terras Top 100 binnen, maar het team uit Overijssel wist de voorbij jaren ook al het brons en het zilver te veroveren. Nu heeft Pelle’s dan eindelijk de hoofdprijs te pakken. De jury was anoniem over de uitverkiezing: dit is het beste terras van Nederland in 2023.
Waar begin je als werkelijk alles klopt op een terras? Bij het personeel, het interieur, de bedrijfskleding, het vakmanschap? Misschien is de belangrijkste opmerking in het juryrapport wel dat we ons oprecht thuis voelden bij Pelle’s. Van begin tot eind klopten onze bezoeken. We werden gastvrij ontvangen, professioneel bediend en uiteindelijk hartelijk bedankt voor onze komst. Eenmaal thuis hadden we het gevoel dat we vooral nog eens wilden terugkeren naar Pelle’s.
Op het terras, met tal van mooie, verschillende zitjes, is plek voor meer dan honderd gasten. Des te knapper dat het serviceniveau van zó een hoog en constant niveau is. Bovenal proefden we ook de ambitie bij Pelle’s om zich eindelijk tot de beste van het land te laten kronen. Pelle’s heeft dan ook zijn eigen succesverhaal geschreven.
Hoofdstraat 9, Deurningen

24 februari 2023

Cafe De Koffer 30 jaar

Op 26 februari 2023 viert ons lid Cafe de Koffer uit Groningen zijn 30 jaar bestaan.

30 jaar pils; van Heineken via Brand naar Lindeboom en Jever.
30 jaar bier; van Duvel en Westmalle naar Heaven Hill Bourbon & Rum Barrel Aged Imperial Stout met Vietnamese Koffie & Tonka Bonen 🙂
30 jaar schenksport; van biljart en dartborden, via een heus bowlingteam, Klaverjassen, Mexen en Pikken, naar International Pubquiz, Mens Erger Je niet, Regenwormen en Cards Against Humanity.
30 jaar collega’s; van Ronny in zijn eentje en iets later met zijn eerste barman Pyter, via ontzettend veel lieve en leuke mensen naar het huidige topteam van bierspecialisten, frituurkoningen, terrasrenners, gastvrijheidsstrijders en amateurpsychologen.

Maar vooral ook 30 jaar de beste gasten, van stamgasten die er al de volle 30 jaar bij zijn of na 15 jaar nog steeds moeten horen dat ze er later bij zijn gekomen, via heel veel generaties Veracles en buurtgenoten, naar de heerlijke mix van jong en oud, pils- en bierdrinkers, Groningers en toeristen die we vandaag mogen verwelkomen.


13 december 2022

Jubileum bijeenkomst

Om te vieren dat de Alliantie in 2021 35 jaar bestond (en alle festiviteiten geen doorgang konden krijgen door de corona regels) is er op 8 januari 2023 een jubileum bijeenkomst in het café van een van de oprichters van de Alliantie.

We komen bij elkaar in In De Wildeman.

Vanwege de beperkte ruimte alleen voor genodigden.

Verwacht u een uitnodiging maar nog niet ontvangen, neem contact met info@alliantievanbiertapperijen.nl

 


16 november 2020

Lockdown initiatieven

 

De cafés van onze leden zijn sinds half oktober weer gesloten als gevolg van de nieuwe corona maatregelen. Maar onze leden hebben gastvrijheid en service hoog in het vaandel staan en bouwen hun onderneming om naar bezorg en afhaal om de gasten nu thuis te verblijden met geweldige bieren.

  • Stadscafe De Basiliek heeft de mogelijkheid om bierpakketten te bestellen. Stuur je naam en telefoonnummer en adresgegevens naar basiliekbier@gmail.com
  • Proef- & Eetlokaal De Stomme van Campen heeft de Stomme Thuis. Bezorgen en afhalen van gerechten, bieren en wijnen. Alles wordt bezorgd binnen de gemeente Kampen —> www.destommethuis.nl
  • Café Bierlokaal De Engel uit Oldenzaal heeft de webshop Biergarage.nl/ waar je naar hartenlust kan shoppen.
  • In Groningen kan je bij Bierlokaal Café de Koffer elke dag bestellen in de webshop.  Bestel je tussen 14:00 en 19:00 en heb je bier binnen een uur bij je thuis. Bezorging in Groningen zelf.
  • In Gouda kan je bestellen bij Goudse Gans,  dit is de Webshop van Cafe De Goudse Eend. Bezorging in Gouda met de bakfiets.
  • In Middelburg heeft MM BEER and FOOD de mogelijkheid tot afhalen van bieren en maaltijden. Bestellen kan op MM Beershop.
  • Café de Gezelligheid in Zwolle heeft bierpakketten welke elke vrijdag worden bezorgd, €25,– per stuk. Daarnaast is op het Gasthuisplein 11 de winkel open op donderdag, vrijdag en zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00.
  • In Breda kan je voor acties op www.beyerd.nl terecht. Café Restaurant Brouwerij De Beyerd bezorgt in Breda en omgeving gratis aan huis vanaf €20,-. Alle bieren in ons assortiment en/of een driegangen menu.
  • In ’s-Hertogenbosch heeft ook Café Bar le Duc meerdere afhaal en bezorg mogelijkheden.
  • In Haarlem kan je bierpakketten en online proeverijen kopen bij Lokaal Dutch Beer Bar voor afhaal en bezorgen.

12 maart 2020

25 jaar Burgbieren

Op 11 maart 2020 vierde ons lid de Hazeburg het 25 jarig bestaan.

25 jaar geleden in 1995 startte Jan en Jeanette van Wilgenburg de zaak in Ermelo. Nu 25 jaar later is de zaak een van de toonaangevende bierspeciaalzaken van Nederland.

De alliantie van biertapperijen feliciteren Jan en Tineke en het hele team met het bereiken van deze mijlpaal en wensen de komende jaren nog heel veel plezier in de Grootste Bierzaak van Nederland


19 januari 2020

Nieuwe website

Tijdens de finale blindbierproeven op 19 januari 2020 is de geheel vernieuwde website van de Alliantie van biertapperijen  gepresenteerd.

Kijk op www.alliantievanbiertapperijen.nl


11 januari 2019

Goesting Venray

De vereniging is blij Proeflokaal Goesting uit Venray per 1 maart een nieuw lid te kunnen verwelkomen.


10 november 2018

Laatste papieren gazet

Het is november 2018, en de vereniging heeft besloten om de papieren gazet te stoppen.
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe website, welke binnenkort de lucht in gaat, en waarop u alle relevante informatie terug kan gaan vinden.
U kunt in onze bedrijven nog wel ook de eerste papieren gazet aantreffen, als een eerbetoon aan hen die er ooit mee begonnen.
Het bestuur


7 oktober 2018

De Biet heeft een eigen bier

Uit een samenwerking tussen twee cafe’s de Biet en de Biecht is een nieuw huisbier ontstaan gebrouwen bij brouwerij Vermeersen. het is een lichte IPA van 5%.


Brouwerij
van de maand